MAAI MEI NIET

Ontdek jouw impact op de biodiversiteit tijdens het Bloemtelweekend
U bent niet aangemeld of neemt niet deel

Het lijkt erop dat je nog niet bent aangemeld. Om jouw persoonlijke nectarscore te berekenen en het rapport naar je te sturen hebben we enkele gegevens nodig.

Belangrijk: check hier of je de optie ‘Maai Mei Niet-nieuwsbrief’ aangevinkt hebt bij je registratie. Vergeet ook niet op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken. Enkel zo krijg je eind mei, na het Bloemtelweekend, jouw persoonlijke nectarscore toegestuurd.

Meedoen in 4 stappen

1. Registreer je tuin
Zet jouw tuin op de kaart. Onze partner KU Leuven kan zo op het einde van de maand bereken wat de totale impact is van ons massaal nietsdoen.

2. Doe niks (of toch minder)
Laat je gras groeien! Over heel je tuin of enkel op bepaalde stroken. Als je inspiratie zoekt voor creatief maaien, kijk dan hier eens. Hang ook een poster op van Maai Mei Niet en deel je foto’s met #maaimeiniet.

3. Je tuin is van tel op Bloemtelweekend
Op het einde van maailoze mei is er het Bloemtelweekend. Tel op 29 en 30 mei de bloemen in een vierkante meter ongemaaid gras. Geef het door en KU Leuven berekent jouw totale impact op de biodiversiteit, uitgedrukt in een nectarscore.

4. Ontdek jouw impact (en die van Vlaanderen)
Krijg jouw persoonlijke score in je mailbox en ontdek op 9 juni in Knack hoe jouw gemeente, provincie en heel Vlaanderen het er vanaf bracht. Belangrijk is dat je hiervoor jouw tuin registreert.

Met de steun van

FAQ

Contact

De experten van Velt beantwoorden graag je vragen.

DEZE WEEK IN KNACK

KNACK NIEUWSBRIEF

Aanmelden / registreren

Mis niet langer het belangrijkste nieuws van de dag. Schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2021 Roularta Media Group - Copyright - Disclaimer - Privacy Policy